Moederschap gaat niet altijd vanzelf, en dat hoeft ook niet

COACHING

1643823985479
Offline Coaching in Amsterdam of Haarlem
Online Coaching

Coaching voor moeders

Of je een kersverse moeder bent of een ervaren moeder er kan een moment komen waarop je de balans kwijt bent. Het moederschap vraagt meer dan je kunt geven en je hebt geen ruimte meer voor jezelf. Het wordt je teveel. Hoe krijg je weer helder wat voor jou belangrijk is?

Je voelt je moe, uitgeput en voordat je het weet reageer je heftiger dan je van plan was op een hulpvraag van je kind. Je schrikt van jezelf . Zo had je het niet voor ogen toen je kinderen kreeg. Je zou er altijd voor je kind zijn als het je nodig had en nu ben je kortaf en korzelig.

Ben ik wel een goede moeder? Dat is een vraag die elke moeder zich wel eens stelt. De onzekerheid of je het goed doet geeft stress.

 

 

 

Moederschap met ondersteuning

Het moederschap ging eeuwenlang van moeder over op dochter zonder dat er over werd nagedacht. Een kind werd op dezelfde manier groot gebracht als de moeder. Dat gaf aan de ene kant steun want je wist wat er van je werd verwacht, aan de andere kant zat je vast in gewoontes en tradities.

Tegenwoordig kunnen je het moederschap vorm geven zoals we zelf willen. Waar kies je voor? Ben je een moeder die makkelijk toegeeft of vind je het belangrijk dat je kinderen zich aan regels houden? Ben je een democratische ouder die oog heeft voor de behoefte van het kind  of laat je het je kind allemaal lekker zelf uitzoeken?

Tegelijkertijd is het dagelijks leven zo druk dat je weinig tijd hebt. Je hebt geen tijd om naar binnen te keren en jezelf de vraag te stellen wat je nodig hebt.

Als moeder heb je misschien ook wel het idee dat je het allemaal zelf moet uitzoeken. En dat voelt soms best alleen….

Heb je negatieve emoties?

Heb je last van negatieve emoties sinds je moeder bent? Je bent niet de enige. Wat belangrijk is dat jij je niet terugtrekt en het gevoel hebt dat je het helemaal alleen moet oplossen want dat is niet nodig.

Emoties, ook negatieve emoties, zijn een uitnodiging om te groeien. Doordat je moeder bent geworden is je leven anders geworden en niet elke dag is leuk.

Tijdens de gesprekken kom jij er achter wat jij nodig hebt om balans te vinden in je dagelijkse leven.

Praat erover!

Als je je niet gelukkig voelt praat er dan over. Dat kan met een coach. 

Als coach ga ik met je in gesprek over de pijnpunten die je ervaart in je leven. Waar loop je tegen aan? Waar heb je stress over?

Na een gesprek ervaar je:
-… meer rust in jezelf
-… heb je meer vertrouwen in het moederschap
-… voel je je positiever in het dagelijks leven.

Na dit traject zie je weer de stip op de horizon, heb je meer compassie met jezelf en voel je meer verbinding met je kind.

 

Per sessie coaching vanuit de werkgever

127,

Sessies zijn in Haarlem of Amsterdam. Vraag aan je werkgever welke mogelijkheden er zijn.

Per sessie voor particulieren

94,-

De meeste moeders kunnen na 3 sessies zelf weer aan de slag. Er is een speciale actie als je 3 sessies in één keer boekt

FAQ

Veel gestelde vragen

Vragen die ik regelmatig hoor:

– Sinds ik een kind heb is alles mij te veel. Er is geen balans tussen werken en zorgen. Waar moet ik mij op focussen?

– Sinds ik moeder ben sta ik de hele dag “aan”. Hoe kom ik tot rust?

– Het moederschap valt mij tegen. Ik had gedacht dat ik mij na de geboorte van mijn kind altijd gelukkig zou zijn. Ben ik de enige die dat voelt?

– Ik heb het gevoel dat ik er alleen voor sta. Wie kan mij helpen?

Je hebt zelf de keuze wat voor een moeder wilt zijn. Al die keuzes kunnen stress geven. Door coaching krijg je helder wat voor jou belangrijk is en waar jouw focus ligt.

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast

Na een aantal sessie, gemiddeld drie, heb je meer compassie met jezelf. Je voelt meer verbinding met jezelf en met je kind. Daardoor ben je beter in staat de balans te vinden en ervaar je rust in jezelf.

GETUIGENISSEN

Wat andere over mij zeggen...

De schijnwerpers van morgen zullen op veel voertuigen gericht zijn. Ik wil wat wijsheid in het weekend steken. Maar de wijnmaker is een wijs man, geen doorgewinterde man.

John Hamilton Art Director

De schijnwerpers van morgen zullen op veel voertuigen gericht zijn. Ik wil wat wijsheid in het weekend steken. Maar de wijnmaker is een wijs man, geen doorgewinterde man.

John Hamilton Art Director

De schijnwerpers van morgen zullen op veel voertuigen gericht zijn. Ik wil wat wijsheid in het weekend steken. Maar de wijnmaker is een wijs man, geen doorgewinterde man.

John Hamilton Art Director